I mange år har byggefirmaer, malere, snedkere, gulvlæggere og gør-det-selv-folket søgt efter en simpel og effektiv metode til at kontrollere støv ved bygge- og saneringsprojekter m.v. Med baggrund i byggebranchen udviklede Jeff Whittemore fra Arlington, Massachusetts i efteråret 1996 ZipWall® støvbarrieresystemet. Han fik ideen, da han blev præsenteret for et specielt vanskeligt byggeprojekt. Det var nødvendigt at opfinde et støvbarrieresystem til et hus med store, åbne rum uden at ødelægge husets gulve og lofter. Jeff tog jobbet, men planlagde først igangsættelse flere måneder senere, fast besluttet på at løse støvproblemet inden da.

 

Da der så ud til at være et stort behov for et sådant system, brugte Whittemore utallige timer på at udvikle den ideelle støvbarriere. Den skulle være så fleksibel, at den kunne tilpasses rum i alle størrelser, være let og bærbar, simpel at etablere og praktisk talt lufttæt. Ud fra disse forudsætninger håndfremstillede Jeff en serie prototyper. Hver enkelt prototype blev testet og videreudviklet, indtil produktet levede op til alle Jeffs krav. Efter at de nødvendige patentansøgninger var udfærdigede, gik Whittemore's gulvslibere i gang med at teste produktet. Da den endelige model var færdig, sagde en glad medarbejder til Whittemore: ”Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan vi klarede disse opgaver, inden vi havde ZipWall® barrieren”.

 

Én person kan opstille en 6 meter lang ZipWall® barriere på under 5 minutter, hvilket sparer håndværkeren både tid og penge. Dette prisvindende produkt er blevet rost af pressen og hævet til skyerne af fagfolk. ZipWall® anses for det smarteste og mest effektive støvbarrieresystem på markedet i dag.